PSICOTERÀPIA

Orientació Sistèmica-Relacional

“Si vols anar ràpid vés sol, si vols arribar lluny vés acompanyat”
Proverbi africà

T’acompanyo?

CONTACTE

MEDIACIÓ

Orientació Sistèmica-Relacional

“No hem d’apagar la llum de l’altre per a què la nostra pugui brillar”
Mahatma Gandhi

Us acompanyo?

CONTACTE

Laura Galán

Psicòloga
Psicoterapeuta
Mediació


“Quan ja no podem canviar una situació, tenim el desafiament de canviar-nos a nosaltres mateixos”

Victor Frankl

DEMANAR HORA
Psicoteràpia
Psicoteràpia

Acompanyament psicoterapèutic individual, de parella i / o família. Acompanyament en el dol i la pèrdua.

Mediació
Mediació

Especialista en Mediació Familiar. Processos de separació o divorci, empresa familiar, herències o diferències intergeneracionals. Altres mediacions.

Parentalitat
Parentalitat

Acompanyament durant l’embaràs, infertilitat i nova parentalitat. Educadora en Disciplina Positiva Famílies.

FAQ’s

Preguntes Freqüents

Com demanar hora i en què consisteix la primera sessió?

Pots demanar hora a través del correu electrònic, WhatsApp, el formulari de contacte d’aquesta web o bé trucant per telèfon.

En una primera visita de Psicoteràpia -que dura aproximadament hora i mitja- ens coneixem, m’expliques el motiu de consulta i veiem com podem treballar per superar les dificultats que t’han portat a demanar ajuda. Fem una primera valoració del cas i una estimació aproximada de les sessions necessàries per aconseguir el teu objectiu.

En Mediació el procés és una mica diferent, el trobaràs explicat a l’apartat de Mediació. Si després de llegir-ho encara et sorgeixen dubtes, posa’t en contacte amb mi i els resolem.

Amb quina freqüència es realitzen les sessions?

La freqüència de les sessions, com tot, dependrà de cada situació i persona. En general després de la primera visita es recomana que no passin més de 15 dies per a la següent sessió. Amb el temps – en funció de la millora- es poden espaiar les sessions a cada tres setmanes o més.

Per a l’establiment de la freqüència es té en compte la valoració que el professional fa del cas però també les necessitats i situació personal de cada persona.

La teràpia en línia és tant eficaç com la convencional/presencial?

Malgrat que la Psicoteràpia en línia és relativament recent hi ha molts estudis que avalen la seva eficàcia. A més com ofereix grans avantatges en situacions de gran necessitat, cada vegada hi ha més evidència científica contrastada.

La modalitat en línia per videoconferència és molt similar a la presencial convencional, ja que ofe-reix un contacte directe entre la persona i el professional. A més a més, és extremadament útil en casos o situacions com: desig de privacitat, zones geogràfiques sense professionals i/o amb difi-cultats de desplaçament, persones amb mobilitat reduïda o persones que viatgen contínuament per motius laborals i tenen dificultats per adherir-se a un procés presencial.

La mediació té base legal?

La Mediació és una alternativa a la resolució de conflictes per via judicial, és a dir, que no hi ha un jutge que dicti sentència i que del seu incompliment s’en derivin conseqüències legals per a les parts. Ara bé, i això és molt important, d’acord amb la Llei de Mediació 5/2012 el resultat del procés de mediació extrajudicial pot elevar-se i prendre caràcter d’escriptura pública a través d’un notari i obtenir així el seu imperatiu legal.

Realitzant aquest acte d’elevació a escriptura pública – fora de l’àmbit d’actuació del Mediador – l’acord haurà de respectar-se i del seu incompliment es derivaran les conseqüències oportunes.

Quan el procés de mediació extrajudicial culmina amb un acord, el mediador el redacta i ambdues parts el signen. Sempre serà decisió de les parts com desitgen utilitzar l’acord assolit i com volen garantir el seu compliment.

Si la mediació és intrajudicial -dins d’un procés judicial el jutge deriva a mediació- l’acord assolit es presenta al jutge qui ho homologa i li dóna força executiva.

Quina durada té cada sessió i quantes en són necessàries?

En Psicoteràpia les sessions duren al voltant d’una hora, excepte la primera visita que és més ex-tensa. En Mediació les sessions poden variar molt en funció del cas, en general duren entre una hora i dues hores i mitja.

En funció del cas, el nombre de sessions necessàries serà també molt variant. S’han de tenir en compte diversos factors, com per exemple l’inici de la dificultat o conflicte, la capacitat per enten-dre el procés, la motivació al canvi, habilitats personals o els ritmes propis de cada persona.

Puc garantir, però, que el procés serà el més breu possible. Es concentrarà en el mínim nombre de sessions que permetin l’assoliment dels objectius establerts i que siguin específics per a la de-manda.

El què es comparteix a la sessió és confidencial?

I tant! Els psicòlegs col·legiats ens devem al codi deontològic de la nostra professió i a més a més, amb l’entrada en vigor de la Nova llei de protecció de dades de l’25 maig 2018 les mesures per garantir la teva privacitat són encara més complertes.

Tot el què es comparteix en una sessió de Psicoteràpia o de Mediació és confidencial i tractat amb molt de respecte. La teva intimitat serà valorada i respectada.

Com funcionen els serveis en línia?

Contacta’m com et sigui més c mode (trucada, correu electr nic o WhatsApp). En cas de dubtes aprofitem per aclarir-los i busquem disponibilitat horària. Com que és un servei en línia els horaris són més flexibles per a tothom i serà més fàcil trobar-nos. Tant l’estructura, durada de les sessions com la seva freqüència són exactament iguals a les d’un procés presencial.

La sessió es realitza per videoconferència. Necessitaràs: Ordinador o Tauleta, connexió a internet de velocitat adequada, Un lloc tranquil amb il·luminació adequada i el desig d’adherir-te a aquesta modalitat terapèutica.

El programa de videotrucades que utilitzo es Zoom. Aquest funciona amb un simple enllaç que us envio a cada sessió. Així de fàcil. Si ho prefereixes també treballo amb Skype o FaceTime (IOS).

El pagament es realitza abans de les sessions via transferència bancària, Paypal o Bizum.

Quines avantatges té la mediació vs. la demanda judicial?

La mediació té força avantatges i de ben importants! Com que els acords neixen de les parts impli-cades – no són imposats- augmenta el compromís d’aquestes a mantenir-los i a respectar-los. És un mètode molt més ràpid i econòmic que qualsevol procediment judicial, parlem de 2-3 mesos aproximadament per a la mediació en comparació amb els llargs mesos i/o anys que es necessiten per resoldre un conflicte als jutjats.

S’obté un acord en el qual tots guanyen i per això diem que no hi ha guanyador i perdedor, el què fa que es mantinguin les relacions entre les parts i és una prevenció per possibles conflictes futurs. Així doncs, afavoreix les relacions entre les parts i instaura el diàleg, creant un clima de cooperació i de respecte mutu que esgota significativament menys que “la batalla judicial als tribunals”.

En l’àmbit concret de la mediació familiar en processos de separació i/o divorci, actua àdhuc com a factor protector per als fills de la parella i del seu benestar present i futur.

Sobre Mi

Laura Galán

Formació Universitària en Psicologia. Màster en Direcció de Recursos Humans. Experta en Intervencions Sistèmiques per EVNTF. Formació en Teràpia familiar Sistèmica per la EVNTF i l’Escola de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau. Postgrau en Dol per l’Institut Integratiu de BCN. Formació Internacional en Disciplina Positiva Famílies. Formació Superior Universitària en mediació. Formació Practitioner PNL (Programació Neurolingüística).

Colegiada Copc 18316.

 

“Conèixer la teva pròpia foscor és la millor eina per a bregar amb la foscor de les altres persones”

C.G.Jung

 

He estat en el teu lloc i puc entendre’t. Totes les eines i tècniques apreses durant la meva formació i pràctica professional estan a la teva disposició. T’ofereixo els meus recursos, passió i experiència vital.

TENS DUBTES?

Escriu o truca’m i les resolem.

També

Tots els serveis en línea!

Beneficis de la Psicoteràpia & Mediació en línea

  1. Comoditat: sense haver d’esperar, com i quan tu vulguis. Sense costos de desplaçament.
  2. Intimitat: des d’on tu et sentis còmode. El teu propi espai pot donar-te més seguretat i fer que les resistèn-cies davant el procés es debilitin.
  3. Accessibilitat: imprescindible per a persones amb limitacions físiques, emocionals o que resideixen fora d’Igualada i tenen dificultats per a desplaçar-se.
  4. Flexibilitat horària: més opcions disponibles. Permet triar horaris que no interfereixen amb altres activitats i que no depenen de desplaçaments, transport o del trànsit.
  5. Anonimat: si et preocupa que puguin veure’t a la sala d’espera o consulta, és una bona alternativa.
  6. 6. Continuïtat terapèutica: persones que migren un cop iniciat un procés o persones que pel seu treball (horaris, viatges fre-qüents etc) no poden acudir a la consulta presencialment.

Requisits:

  • Un PC o Tablet.
  • Connexió a internet de velocitat adequada.
  • Skype o FaceTime.
  • Lloc tranquil.
  • Il·luminació adequada.

 

Mètodes de pagament:

El pagament pot realitzar-se per Transferència Bancària, Paypal o Bizum abans de l’inici de cada sessió.

Ofereixo

Tallers, Xerrades i Conferències

  • Grups a demanda.
  • AMPAs escolars.
  • Associacions, fundacions i / o entitats.
  • Centres públics i privats.
Per a més informació posa’t en contacte amb mi i explica’m la teva proposta.